Een swingend Sprokkelbenefiet

Begin december vindt in IJsselstein de zesde editie van de ‘Sprokkelroute’ plaats: Een poëtische culturele winteravond met intieme en betoverende dans, theater, muziek en vertellingen op bijzondere locaties. Wat begon in 2009 begon als een soort kleinschalig huiskamerfestival – met vijf voorstellingen op vijf locaties – is in zes jaar tijd uitgegroeid tot een evenement van maar liefst 70 voorstellingen op 50 locaties.

Een bijzonder evenement dat tot stand komt met heel veel vrijwilligers. Én de bijdrage van sponsors, vrienden en anderen die de Sprokkelroute een warm hart toedragen. Dat was dan ook meteen de slogan waarmee het benefiet van vanavond zijn deuren opende: ‘Draagt u de ‘Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst’ ook een warm hart toe?’

Voor een goede culturele avond ben ik altijd wel in. Helemaal als die culturele avond in het teken staat jive, rock ‘n roll, rythm and blues. Met een foyer vol mensen in fifties kleding was het dan ook een avond die swingde tot na middernacht. En dan was dit nog alleen maar het Sprokkelbenefiet! Gelukkig mag ik er met de echte Sprokkelroute begin december ook bij zijn. Houd het programma dus in de gaten en wellicht tot 12 december in IJsselstein!

 

Het Fulco Theater zet zijn deuren open voor het Sprokkelbenefiet

 

Nog even opwarmen bij het Sprokkelbenefiet

 

De voetjes gaan goed van de vloer tijdens het Sprokkelbenefiet!