Over Bakplaat

“Vinyl is the real deal. I’ve always felt like, until you buy the vinyl record, you don’t really own the album. And it’s not just me or a little pet thing or some kind of retro romantic thing from the past. It is still alive.” – Jack White


Muziek, muziek luisteren, nieuwe muziek ontdekken, muziek draaien…ik weet niet beter dan dat dit iets is wat ik mijn hele leven al doe.


Mijn échte liefde voor muziek is echter ontstaan toen ik begin 2011 een platenspeler kocht. Ik zette geen cd meer op, nee ik zette muziek op. Muziek zoals muziek bedoeld is: met kleine krasjes, kraakjes en oneffenheden.


Eén platenspeler werden drie platenspelers en één elpee werden er al gauw veel meer. Waar de plotselinge aantrekkingskracht precies vandaan kwam? Geen idee. Feit is wel dat mijn stapels met platen al snel hun kratjes uitgroeiden en steeds meer cd’s naar boven verdwenen om ruimte te maken voor de ‘grote hoezen’.


Met het groeien van mijn platencollectie, groeiden ook de verzoekjes om op verschillende plekken als dj te komen draaien. In eerste instantie voor de lol, maar al gauw bleken steeds meer mensen interesse te hebben in een avondje ‘echte muziek’. Van het een kwam het ander en zo is dj Bakplaat geboren.  Mijn motto?  Alleen met échte ingrediënten kun je de perfecte mix maken!

 

IMG_8033